WAT IS CRANIOSACRAAL THERAPIE?

VANUIT EEN ENERGETISCH/SPIRITUEEL OOGPUNT


Wat kan Craniosacraal therapie bewerkstelligen op een dieper, spiritueel niveau?

  • Meer zelfkennis en zelfbewustzijn.

  • Een ontspannen en zelfverzekerde manier van leven (omgang met anderen).

  • Meer liefde voor anderen, compassie en geduld.

  • Betere relaties met je partner, kinderen, familie en collega’s. 

  • Het vermogen om beter met stress en spanning om te gaan.

  • Het leven anders zien; ruimere kijk op het leven.

  • Meer vertrouwen in de toekomst.

  • Meer inzicht, helderheid en focus.

  • Meer vitaliteit en meer energie.

Hoe werkt het vanuit een energetisch oogpunt?

Als de stroom van informatie (m.a.w. gedachten, gedragspatronen, onbewuste overtuigingen etc.) welke door de hersenen aangestuurd wordt positief, liefdevol, vergevingsgezind, vertrouwend en relaxed is en dus een hoge vibratie heeft, dan kan deze informatie door het lichaam worden omgezet in de juiste signalen, functies en processen en blijft het lichaam optimaal functioneren.

Hierdoor blijft het lichaam gezond.

 

Hetzelfde geldt voor het tegenovergestelde. Als onze geest negatief, bang of haatdragend is bijvoorbeeld, ontstaat er een soort stressvibratie in de hersenen waardoor de hersenen niet meer optimaal met elkaar communiceren. De signalen die naar het lichaam gestuurd worden, zijn chaotisch (denk hierbij aan een virus in een computer die allerlei problemen veroorzaakt in de software), waardoor er een staat van onbalans (dis-ease) ontstaat.

Hierdoor ontstaat pijn, ziekte en depressie.

 

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat wanneer er een verschuiving plaatsvindt naar een meer georganiseerde staat van zijn, het hart en de hersenen synergetisch gaan werken en de stroom van informatie naar alle stelsels zich zal herstellen. Een lichaam dat de juiste signalen ontvangt is gezond!

Hierdoor vindt er automatisch genezing plaats.

 

Hoe verander je de stroom van informatie? Hoe verander je je gedachtepatronen?

Als wij onze aandacht op iets richten, geven wij het energie. Dit kan positief zijn door te focussen op datgene wat we graag willen, maar kan ook negatief zijn door te focussen op iets waar we bang voor zijn of waar we ons zorgen over maken.

Door attentie/focus groeit een energie.

 

Wanneer we echter een intentie hebben, m.a.w. een voornemen tot verandering, dan is de focus op een verandering van energie.

Door intentie transformeert energie.

 

Dus logisch gezien als we tijdens een behandeling samen onze aandacht focussen op jouw intentie, (zoals bijvoorbeeld loslaten, vergeven, accepteren of vertrouwen), dan wordt jouw intentie door Craniosacraal therapie ondersteunt in het lichaam. Hierdoor helpt Craniosacraal therapie jouw spirituele groei en zal het je helpen om de restanten van een negatieve, chaotische energie los te laten (transmuteren), zodat je net als een vlinder een transformatie ondergaat en een nieuw bewustzijn zich openbaart.

 

Mijn missie is om je tijdens de behandeling te laten ervaren hoe zo’n nieuwe staat van ontspanning en bewustzijn voelt. Daarna ga je thuis oefenen om zelf in deze staat te komen door meditatie en andere soortgelijke technieken.