top of page
Zoeken

Meditatie: een bewuste keuze om je vibratie te verhogen


Foto van Arun Prakash op Unsplash

Om mijn cliënten met een puur en liefdevol hart te kunnen begeleiden op hun reis naar genezing en om mijn beste zelf voor ze te kunnen zijn, zal ik zelf ook mijn onbewuste pijn en overtuigingen moeten opruimen en zal ik ook mijn eigen vibratie moeten verhogen tot een coherente staat van onvoorwaardelijke liefde (niet alleen naar anderen, maar ook naar mezelf toe).


Voor een therapeut/coach is het NOG belangrijker om innerlijk werk te doen. Als therapeut gaat het niet om wat je geleerd hebt of om de diploma's die je kunt laten zien, maar om de innerlijke wijsheid die je door de moeilijke levenslessen en het innerlijke werk hebt vergaard. De wijsheid die ik zelf niet heb, kan ik mijn cliënten ook niet meegeven en wat ik van anderen geleerd heb, blijft een abstract concept totdat ik het zelf heb belichaamd.


Een onderdeel van dit innerlijk werk is mediteren. Hiermee geef ik mezelf toestemming en tijd om de stilte in mij te vinden; om te observeren wat er naar boven komt en wat geheeld moet worden; om het daarna de ruimte te geven die het nodig heeft. Het mag er allemaal zijn. Hoe zachter en liefdevoller ik naar mezelf ben, hoe meer ik vanuit mijn hart kan gaan leven.


Een onderdeel van mijn meditatie is om mijn vibratie te verhogen door verheven emoties, zoals liefde, vreugde en dankbaarheid, op te roepen. Dit kan door herinneringen en gedachten aan mensen, situaties of gebeurtenissen te associeren met emoties, bijvoorbeeld als je aan je kind of kleinkind (of huisdier) denkt en de gevoelens van liefde die deze personen of dieren in je oproepen te herkennen en activeren. Het kunnen ook gevoelens van dankbaarheid of intense vreugde oproepen, die dan in het lichaam geactiveerd worden. Deze verheven emoties voel je in je lichaam en ze verhogen je vibratie.


Ik persoonlijk heb tijdens Vipassana meditatie (zie blog Vipassana meditation) geleerd hoe ik mijn hart moet openen. Als ik dat doe, voel ik de liefde in mij en uit mij stromen. Hoe ik dit doe en hoe dit werkt is mij nog niet geheel duidelijk, maar het is een soort van tweede natuur geworden, die ik gebruik in mijn behandelingen om in een coherente staat te komen en deze ook teweeg te brengen in mijn cliënten. Het blijft voor mij nog een mysterie, maar voelt als de kern van mijn werk als therapeut. Wil je meer weten over Vipassana meditatie en retraites, ga dan naar dhamma.org.


In deze verhoogde vibratie, voel ik vergeving voor ik mezelf en anderen voor het feit dat we allemaal in ons leven het slachtoffer, de dader en de held zijn geweest. Niemand is alleen maar slachtoffer; niemand is alleen maar de veroorzaker van pijn en ongerechtigheid; en niemand is alleen maar de held die anderen en de wereld redt van oneerlijkheid, ongelijkheid en verdoemenis. We zijn allemaal een combinatie van deze drie archetypes (Carl Jung). In deze verhoogde vibratie begrijp ik dat we allemaal in staat zijn om vanuit een onbewuste pijn te reageren en om ondoordacht te handelen. We nemen allemaal beslissingen in het leven, waarvan we menen dat die de juiste zijn op dat moment. Als we beter hadden geweten, zouden we beter hebben gehandeld. Dus op het moment zelf maak je de juiste keuze met de middelen, inzichten en ervaringen die je op dat moment had. Dat we achteraf spijt, schaamte en schuldgevoelens hebben over beslissingen die we genomen hebben (nu dat we gegroeid zijn en meer weten), is eigenlijk verspeelde energie. Het is verleden tijd en het enige wat we nu kunnen doen is accepteren, vergeven en leren van het verleden.


Tenslotte geeft deze hogere vibratie mij een volledig vertrouwen in het proces waar wij als mens aan hebben deelgenomen en waar wij mee ingestemd hebben. Wij zijn puur bewustzijn, dat alleen maar liefde en mededogen is, maar als mens hebben wij een ego ontwikkeld, die ons identificeert met het menselijk lichaam en ons gescheiden houdt van deze oneindige, alwetende liefde (wat wij werkelijk zijn). De les is om te leren zien wie wij werkelijk zijn en te leren zien dat de ego niets meer is dan een etiket. Het probleem is dat wij ons identificeren met het etiket. Stel, je hebt een doos met een edelsteen erin. Op het etiket staat echter "kiezelsteen". Je kunt niet zien wat er in de doos zit, maar wel wat er op het etiket staat. Dan ga je ervan uit dat er in de doos een kiezelsteen zit en handel je daar ook naar. Totdat wij de doos openmaken, met andere woorden, totdat wij het innerlijke werk hebben gedaan waardoor wij onze ware aard leren herkennen, identificeren wij ons met het etiket, oftewel met het lichaam en de mind. Dit betekent dat het etiket een illusie is. Het etiket "kiezelsteen" is verkeerd, maar we leven wel alsof het de waarheid is. We handelen alsof we te maken hebben met een kiezelsteen niet wetende dat het een unieke, waardevolle en kostbare edelsteen is.


Door te mediteren en door tijd te nemen om elke dag in deze mooie vibraties te zitten, zie ik mezelf en de wereld met meer compassie en vertrouwen. Ik doe dit niet om een staat van verlichting te bereiken of om beter te worden dan ik al ben (of beter te worden dan anderen). Dat is ego en spirituele by-passing. Er is niet veel geschreven over spirituele by-passing, maar als je meer wilt weten, lees dan de blog van aletheia van LonerWolf.com.


In het verleden gebruikte ik spiritualiteit en meditatie wel om verlicht te worden. Later ontdekte ik dat dit voortkwam uit een gevoel van 'niet goed genoeg', want als ik verlicht ben, ben ik pas goed genoeg, dan krijg ik de respect en liefde die ik verdien. Ik heb dit mogen herkennen. Nu mediteer ik simpelweg uit zelfliefde omdat dit voor mij een hoop onrust wegneemt en omdat deze hogere vibraties mij in een staat van coherentie brengen waardoor ik mijn dag met meer balans en wijsheid kan beginnen. Anders gezegd, de hogere vibraties en verheven emoties geven mij gewoon een goed gevoel (over mijzelf, over mijn leven en over de wereld in zijn geheel). Bovendien geloof ik dat als je je dagelijkse staat van zijn naar een hogere vibratie tilt, de lagere vibraties uiteindelijk simpelweg verdwijnen. Hoe meer je leeft in hogere vibraties, hoe meer je in een hogere staat van bewustzijn vertoeft. Hierdoor ontstaat er een coherente energie in je lichaam (dus genezing van ziektes, pijn en aandoeningen) en je geest (dus helderder zien, horen en denken).


Er zijn vele meditaties van Joe Dispenza waar ik veel baat bij gehad heb. Mijn favoriete meditatie van Joe Dispenza is 'Blessings of the Energy Centers III'. Door de chakras van beneden naar boven te activeren, samen met de mooie muziek van Barry Goldstein, ontstaat er een toename van energie in het lichaam totdat een gevoel van onvoorwaardelijke liefde en oneindige mogelijkheden deel van je wordt. Een gevoel van liefde voor jezelf en de wereld wordt in je wakker gemaakt. Hoe kan je een dag beter beginnen dan met een gevoel van liefde voor iedereen, inclusief jezelf?


Meditatie is waardevol om alleen te doen, maar ik vind het ook erg helend om mijzelf te omringen met een gemeenschap van mensen die met hetzelfde bezig zijn als ik en die me eraan helpen herinneren wie ik wil zijn in deze wereld. Ik ben eerder bij zo'n gemeenschap aangesloten geweest, maar op een bepaald moment kon ik mij niet meer verenigen met de richting die deze gemeenschap koos. Ik zou daarom willen adviseren om op je hoede te blijven voor menselijke (spirituele) ego's en onbewuste persoonlijke motivaties. Blijf je hart en innerlijke wijsheid toetsen: "Sta ik nog achter de doelen en vibraties van mijn gemeenschap, met andere woorden: is het nog puur en wordt mijn ziel hier nog blij van?" We weten dat er guru's zijn geweest die bijzondere staten van verlichting hebben bereikt, maar die hun zuiverheid en wijsheid hebben verloren omdat ze zich hebben laten verleiden door de bewondering en verering van hun volgelingen waardoor de ego weer gevoed werd.


Nadat ik bovengenoemde gemeenschap had verlaten, wist ik dat, als je de wereld wilt veranderen, dit bij jezelf begint, maar ik realiseerde me ook dat wanneer een groep gelijkgestemden hun krachten bundelen, je meer kunt bereiken. Denk hierbij aan het verschil tussen een zaklamp en een schijnwerper. Dus als ik de vibratie op aarde wil verhogen en mee wil helpen om de wereld te genezen zodat er een verschuiving plaatsvindt naar een andere dimensie, zal ik me moeten aansluiten bij anderen die zich voor hetzelfde willen inzetten.


In 2019 heb ik eindelijk gevonden waar ik al jaren naar op zoek ben geweest. Ik vond een online 'coherence healing' groep, die geleid wordt door Cornelius Christopher. Cornelius heeft in februari 2019 een bijzondere ontwaking doorgemaakt waardoor hij geen innerlijke stem (ego) meer heeft en in staat is om direct contact te maken met het hoger bewustzijn (en jouw onderbewustzijn). Cornelius beschrijft coherence healing als: "een interactief online wellness centrum die vanuit het hart werkt en zich specialiseert in het verhogen van jouw lichaam naar een coherente vibratie, waardoor emotionele negatieve energie, die vastzit in het lichaam, verdwijnt." Deze groep komt bijna dagelijks samen om met elkaar bepaalde activatie meditaties te doen, die hun bewustzijn en vibratie verhogen. Wanneer ons bewustzijn ontwaakt naar een hoger niveau, opent ons hart zich en zullen we hogere vibraties, zoals liefde, vreugde en dankbaarheid ervaren. Met andere woorden, je ervaart je ware staat van zijn. Plotseling zul je herkennen dat je meer bent dan alleen het fysieke lichaam. Deze realisatie is het begin van een ontwakingsproces naar hogere staten van puur bewustzijn.


Als je meer wilt weten over deze online coherence healing groep of als je ook jouw vibratie wilt verhogen en een ambassadeur wilt zijn voor verandering van bewustzijn, ga dan naar www.coherencehealing.love.


32 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

コメント


bottom of page